6/28/2016

YETERİNCE SU İÇİYOR MUSUN ?

📌Su içmenin faydaları hepimizin kulağına küpe olacak niteliktedir ancak önemli olan bunu alışkanlık haline getirebilmektir. Peki sen bu alışkanlığı kazanabildin mı? Vücudunda yeteri kadar su olmasının sağlık ve fitness üzerindeki etkisi çok büyüktür. 
📌Örneğin; kilo kaybetmek veya daha sıkı antrenman yapmak istiyorsan bolca su içmeyi unutmamalısın.
Su içmenin faydaları sadece bunlarla sınırlı değildir.
Diğerlerini de senin için hemen sıralayalım: 
📌Parlak Bir Cilt İçin
Yeterince su içmek, kandaki toksinleri temizler ve detox etkisi yaratır. Daha parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olursun.
📌Kilo Vermek İçin
Sabahları 500 ml. su içmek metabolizmanı %25 oranında hızlandırır. Metabolizmanın hızlanması da kilo vermene yardımcı olur.
📌Hücre Çoğalması İçin
Yeterince su içmek yeni kan ve kas hücrelerinin üretiminde yardımcı olur.📌Sindirimin Düzenlenmesi İçin
Aç karnına su içmek, bağırsakların temizlenmesini ve besinlerin bağırsaklarda daha iyi emilmesini sağlar.
📌Bu faydalardan biraz bahsettikten sonra gelelim su içmenin egzersizle olan ilgisine. Şu sözü duymuş ya da mutlaka bir yerlerde okumuşsundur; “Düz bir karın için karın egzersizleri birebirdir.” Elbette karın egzersizleri karın kaslarını güçlendirir fakat karnındaki yağlardan kurtulmanı sağlamayabilir.
📌 İşte bu yüzden six pack yapmak istiyorsan, ‘Karın kası mutfakta yapılır.’ sözünü unutmamalısın. Eğer doğru ve sağlıklı beslenmiyorsan, bolca su içmiyorsan hiçbir crunch hareketi seni kurtarmayacaktır.
📌 Ancak doğru beslenme, yeterince su içme ve cardio antrenmanlarıyla vücudundaki yağı yakabilir, six pack’ini ortaya çıkartabilirsin.
📌Haydi şimdi sen de eline bir şişe su al ve gün içinde yudumlamayı alışkanlık haline getir
. -HERKESE BİLİNCİ SPORLAR 💪
‪#‎sporbilinci‬