6/12/2016

ÇIKMAYAN ALT KARININ 3 SEBEBİ


Sixpack’in o son dilimi bir çoğumuzun geliştirmekte zorlandığı bölgeler arasında, çeşitli hareketler kombinasyonlar yapsak ta bir türlü gelişmez. Gelin hep beraber neleri eksik veya yanlış yaptığımıza göz atalım

1) Güçsüz bacak kasları
Bazılarınızın ne alaka dediğini duyar gibiyim, hemen açıklayalım; leg raise gibi alt karın kaslarını çalıştıran hareketleri yaparken çoğunlukla bacakları kırmadan dizleri kendimize doğru çekeriz bu hareketi yapabilmek için kalça eklemini (önden) atlayan bacak kaslarını kullanırız eğer bu kaslar güçsüz ise hareket tamamlanamaz ve pelvis göğüs kafesine doğru yeterince çekilemez dolayısıyla karın kaslarında yeterince mikro travma oluşturulamaz bu da kasları geliştirmez.
Peki ne yapmalıyız?

Squat ! Bacak kaslarını çılgınlar gibi geliştiren bu hareket olmazsa olmazlardan, yapmıyorsanız programınıza hemen 3 set squat ekleyin eğer yapıyorsanız set sayısını arttırmakta fayda var. Squat yapamıyorsanız bu kasları geliştirmenin diğer yolu

Ayakta durun (sağdan soldan tutunmakta fayda var)
-Tek ayak yerde, diğer dizi karına doğru çekip indirin (bel, omuz boyun sabit olmalı)
-Böyle her iki bacak için 3 set yapın.

2) Yağlardan kurtulun
Bel çevresindeki yağlar karın kaslarınızı hissetmekte size engel olur. Bu engel aynı zamanda karın kaslarının gelişimini gözlemeyi zorlaştırır. Bunlar da motivasyonu ve çalışma şevkini kırabilir.

3) Boş mide ile çalışın
Midenin dolu olması karın kaslarının yeterince sıkışamamasına ve hareketin yarıda tamamlanmasına sebep olur. Bunlar da istemediğimiz durumlar. Karın çalışmak için en iyi vakit sabah aç karna yapılan antrenmandır, eğer imkan yoksa antrenmana yemek yedikten en az 1 saat sonra gidin. Antrenman öncesi geç sindirimi olan bir supplement kullanıyorsanız almamakta fayda var.