6/12/2016

YAYGIN SAÇMALIKLAR SERİSİ (2)

YAYGIN SAÇMALIKLAR SERİSİ (2)
"Yağların Kasa,Kasların Yağa Dönüşmesi"
Bir başka yaygın saçma inanış da budur. Özel bir dokunun özel hücreleri olan kas hücrelerinin yağ hücresine, yağ hücrelerinin de kas hücresine dönüşmesi mümkün değildir. Dolayısıyla da kas dokusu yağ dokusuna, yağ dokusu da kas dokusuna dönüşmez.
Bir bölgedeki kas dokusu miktarı azalabilir, kaslar küçülebilir ve yağ dokusu büyüyebilir; yahut yağ hücreleri küçülür ve kas hücreleri büyür. Bunlar mümkündür ama bu hücrelerin birbirine dönüşmesi mümkün değildir.
Spor yapan veya spor yapmasa da genç olan ve genetiği dolayısıyla az yağlı ve kaslı olan birinin sporu bırakması veya yaşlanması sebebiyle bıngıl bıngıl yağlı birine dönüşmesinin nedeni yağların kasa dönüşmesi değildir. Temel neden,harcadığından daha fazla kalori almaya başlaması sebebiyle yağ miktarının artmaya başlaması ve hareketleri azaldığı için kas küçülmesi , kas kaybı yaşamasıdır. Metabolizma yavaşlaması gibi ikincil sebepler de yağlanmayı artıracaktır. Dolayısıyla böyle biri bir süre sonra sert, şekilli,kaslı kollarının yerinde yumuşacık,dümdüz ve yağlı kollar bulacaktır.
Size yağlarınızı kasa dönüştüreceğini söyleyenler mi var ? Onlara eğer böyle yetenekleri varsa demiri altına dönüştürmelerinin daha karlı olacağını söyleyin.

-HERKESE BİLİNÇLİ SPORLAR..