6/12/2016

YAYGIN SAÇMALIKLAR SERİSİ (4)

YAYGIN SAÇMALIKLAR SERİSİ (4)
"Açlık Diyetleri Kilo Verdirir."
Elbette kendini aç bırakan çok az kalori alan birinin kilo alamayacağı hatta kilo vereceği doğrudur. Ancak zaten kilolu olan birinin zayıflamak için çok az kalorili neredeyse açlık düzeyinde bir diyete girmesi kısa bir süreliğine işe yaramış gibi görünse de sonu hüsranla biten bir maceradır.
Aç kalan vücudunuz açlığıa karşı zaten hazırlıklıdır ve ilk iş olarak metabolizmanızı yavaşlatır,yani vücudunuzu işletmek için gereken enerjiyi azaltır. Elbette bu sağlıklı değildir ancak vücut için açlık daha büyük bir tehlike olduğundan kaçınılmaz olarak bunu yapacaktır. Üstelik kaslarınızdan da kaybetmeniz oldujça olasıdır. Tüm bunların sonunda çok az yemenize rağmen kısa bir süre sonra kilo veriminiz durur,çünkü vücudunuz o çok az enerjiyle yetinmeyi öğrenmiştir. Elbette sağlığınızı tehlikeye atmış ve daha çok kilo almanızı sağlayacak daha yavaş bir metabolizmaya sahip olmuş,kalori yakıcı kaslarınızdan bir miktar kaybetmiş olursunuz.
Eğer kendinizi aç bırakmanın,çok az kalori almanın ve bunu sürdürmenin sizi zayıflatacağını düşünüyorsanız,bol şans. Tabii çok çok az kalori alımının hayati risk taşıdığını da unutmayın.

-HERKESE BİLİNÇLİ SPORLAR !