6/28/2016

YAĞ YAKIMINI SAĞLAYAN BAŞLICA 8 HORMON

Yağ Yakımını Sağlayan Başlıca 8 Hormon
📌GHRELİN
Ghrelin sizin açlık cininizdir. Mide tarafından üretilir ve diğer yağ yakıcı etkisi bulunan hormonlar gibi beynin tarafından tarafından gönderilen açlık sinyali ile çalışır. Kalori alımının azaltılması bu hormonun salgılanmasını artırır. Araştırmalar gösteriyor ki 12 aylık düşük kalorili bir dietten sonra bu hormon seviyesi iyice yükselmiş olarak bulunur. Diğer bir deyişle vücudunuz asla düşük az kalori alımına alışmaz ve ısrarla açlık sinyalleri gönderir.
İyi haber: Yoğun olarak yapılan egzersiz ghrelin seviyesini yükseltir.
📌LEPTİN
Leptin, sadece yağ hücreleri tarafından salınır. Leptin beyin ile etkileşime geçerek az yemek ve daha çok kalori yakmayı sağlar. Daha çok yağ dokusu daha çok leptin salınımı demektir ki bu durum “leptin resistance (leptin direnci)” olarak adlandırılır. “Leptin direnci” durumunda beyin leptin sinyalleri karşısında sanki uyuşmuş gibi tepkisiz kalır. Leptin duyarlılığını maximize etmek için , yeterli uyumak,antioksidanlarca zengin bir diet yapmak gerekir. Klio kaybı leptin duyarlılığını geliştirecektir bu da daha çok kilo kaybına yardımcı olacaktır.
📌ADİPONECTİN
Adiponectin bir diğer adipokine hormonudur fakat leptin’den farklı olarak çalışır Adiponetin,karbonhidratı enerji üretmek için kullanarak bu enerji sayesinde kasların geliştirir bu da vücuttaki kas oranını artıracaktır.Kas oranının artışı ile kilo alımı kesilecek iştah da frenlenecektir.
Adiponectin seviyesini maximize etmek için daha hareketli bir yaşama sürmeniz diyetinizde tekli doymamış karbonhidratlara da yer vermeniz gereklidir. ( Saf zeytinyağı,avakado..vs)
📌 INSULİN
Insulin vücutta çok önemli bir rol oynar; kas yapımı ve optimal kan şekeri seviyesinin ayarlanması. Bununla beraber yoğun karbonhidrat alındığında insülin, yağların depolanmaması için çılgınca çalışır. Insulin ve karbonhidrat arasında sıkı bir bağlantı vardır.. Ne kadar karbonhidrat alırsak vücutta o kadar insulin salgılar.
Karbonhidratları meyve ve sebzelerden alarak yada spordan sonra çok az miktarda tüketerek insulinin vücutta aşırı salgılanmış durumda bulunması engelleyebiliriz.
📌GLUKAGON
Glukagon hormonu insulin hormonunun tam tersi hareket eder.. İnsülin karbonhidrat tutarak yağ üretilmesini sağlarken, glucagon depolanan karbonhidratları ve yağ hücrelerini parçalayarak vücuda enerji sağlamakla görevlidir. Protein açısından zengin-karbonhidrat açısından fakir bir beslenme glucagon salınımını maximize etmenin en iyi yoludur.
📌 CCK
CCK (Cholecystokinin), protein ve yağ alımı sonrası bağırsaklardan salınır. Sinir sistemi ile ilşkili olup beyne tokluk sinyali gönderir. Her öğünde belli miktarda yağ ve protein tüketerek CCK hormonunun sağlayacağı avantalardan yararlanabilirsiniz.
📌BÜYÜME HORMONU
Büyüme Hormonu yağ hücreleri ile etkileşime geçerek vücutta yağ depolanmasını engeller ve yağ yakımı ile enerji üretimi sağlar. Büyüme Hormonu uykuda ve yoğun egzersiz dönemlerinde yüksek oranda salgılanır.
📌EPİNEFRİN
Adrenalin ! Uçuş hormonu olarak adlandırılır! Epinefrin yağların yakılarak enerjiye dönüşmesini sağlar. İştah kesmeye yardımcı olabilir. . Egzersiz bu hormonun salgılanması için en iyi yoldur.
Daha az yağ tutumu ve yağlardan uzaklaşmak için bu hormonlarla aranızın iyi olmasına bakın
-HERKESE BİLİNÇLİ SPORLAR !