6/26/2016

KİLO ALMANIN 11 GİZLİ NEDENLERİ



Kalitesiz Uyku

Yeterli uyuyamıyor ve dinlenemiyorsanız, kilo almanız kaçınılmaz. Bunun nedeni geç saatlere kadar oturduğunuz zaman hormon düzeyinizde artış yaşanır ve gece atıştırma ihtiyacı duyarsınız. Bu atıştırmalıklar da kilo almanıza neden olur.


Stres

Kimimiz stres halinde fazlaca yemek yerken, kimimiz stres halinde yemeden kesilir. Stres hormonu olan kortizol iştah artışında neden olmaktadır. Stresli zamanlarda fazlaca salgılanan bu hormon da yüksek kalorili gıdalara yönelmenize neden olabilir.

Antidepresanlar

Birçok antidepresanın yan etkisi kilo alımıdır. Eğer kullandığınız herhangi bir antidepresanın kilo almanıza neden olduğunu düşünüyorsanız, rejim yapmadan önce bir uzmana danışmanızda fayda var. Ayrıca ilaç kullanmasanız bile depresyon durumu kilo değişikliklerine neden olmaktadır.

Steroidler

Anti-inflamatuar özellikte bazı ilaçlar kilo alımı konusunda kötü bir üne sahiptir. Bunun nedeni ise bu ilaçların, vücutta suyu bağlamasıdır ve iştahınızı açmasıdır.


Doğum Kontrol Hapları

Doğum kontrol hapları da kilo alma nedenlerinden birisidir. Ama bu kısa süreli bir kilodur. Eğer uzun süreli bir kilo alımı ise bu noktada doktorunuza danışmanız gerekiyor.                                       

Hipotiroid

Tiroid hastalıkları metabolizmanızı yavaşlatarak kilo almanıza neden olabilir. Beslenme ve egzersizlerinize dikkat ettiğiniz halde geçmeyen bir yorgunluk ve kilo alımı söz konusu ise tiroid konusunda bir uzmana danışmanız gerekiyor.

Menopoz

Birçok kadın menopoza girdikten sonra kilo aldığını iddia etmektedir. Ama bunun tek nedeni menopoz değildir. Metabolizmanın yavaşlaması, bu nedenle de daha az kalori harcanır. Ama bilinmesi gereken şudur, her yaşın ayrı bir kilo hesabı bulunmaktadır.

Cushing Sendromu

Kilo alımının önemli nedenlerinden birisidir. Astın, artrit veya lupus gibi romotolojik hastalıklar için kortizol kullanımı cushing sendromuna neden olabilmektedir. Bu sendromda kilo genel olarak yüz, boyun, üst sırt veya bel çevresinde daha belirgin olmaktadır.

Polikistik Over Sendromu

Bu sendrom, çocuk doğurma çağındaki kadınlarda sık görülen hormonal bir sorundur. Bu sendromu yaşayan kadınların çoğunda yumurtalıklarda çok sayıda küçük kist büyümektedir. Bu durum da adet döngüsünü etkilemektedir. Hormonal dengesizliklere, aşırı tüylenme ve akneye neden olur. Bu durumda olan kadınlarda insülin direnci çok sık görülür. Ağır kalp hastalığı için daha büyük risk taşıyan karın çevresine yağlanma bu kişilerde daha fazladır.

Sigarayı Bırakma

Sigarayı bırakan kişiler yaklaşık 10 kilo alır. Bunun nedeni sigarayı bırakmak değil, nikotin ihtiyacı nedeniyle fazlaca gıda tüketmektir. Bu dönemde acıktıklarını hissederler ve karbonhidrat, yap yoğunluklu beslenirler. Bu da kiloyu beraberinde getirir.

Çok Düşük Kalorili Diyet Yapmak

Eğer ihtiyacınızın altında enerji ve besin öğesi alıyorsanız, bu durum bazal metabolizma hızınızı düşürecektir. Dolayısıyla yemeyen ama kolay kilo alan bir bünyeye sahip olabilirsiniz.



-HERKESE BİLİNÇLİ SPORLAR !