6/12/2016

ADET DÜZENİ VE BESLENME

Kadınlarda adet düzeni ve beslenme doğrudan ilişkilidir. Sağlıklı yaşam için spor yapmaya başladığınızda, yanında bir de diyet yapıyorsanız vücudunuzun dengesi olumlu ya da olumsuz olarak değişebilir. Kilo verdirmek için azaltımış,diğer yandan da vücudu geliştirmek için yeterli miktarda besinin dengeli biçimde olduğu bir beslenmeyle adet düzeni bozukken daha iyi bir noktaya gelebilir.

Bununla birlikte,pek çok kadın çok kısa sürede sonuç istediği için katı bir diyet ve egzersize başlar, sonuçta detler düzensizleşir,sıklıkla gecikme yaşarlar. Yetersiz beslenmek kadınlarda birkaç ayda bu etkiyi yaratıp,adet düzensizliğine sebep olabilir.
Kadınlarda bu can sıkıcı olumsuz etkiden korunmak ya da kurtulmak isterlerse hemen doğru düzgün beslenmeye başlamaları gerekmektedir. Ancak bunu da istemiyorlarsa ve diyetlerine devam etmeleri gerektiğini düşünüyorlarsa, en azından azalttıkları kalori miktarını daha makul düzeylere çekebilirler. Örneğin 1000 kalori değil de 600 kalori azaltın,600 azaltıp da bunu yaşamışsanız 300 kalori azaltın, Gibi.
Yetersiz beslenmenin kas gelişimi için hiç iyi olmadığını,kaslara zarar verdiği ortada. Dolayısıyla,buna bağlı adet düzensizliği yaşanması da sağlıklı bir gösterge değildir.
Daha sabırlı olmanız gerekse de sağlıklı yoldan kilo vermeye devam edin ve aniden çok kalori kısmaya sıcak bakmayın. Unutmayın,sağlıkla geçireceğiniz,enerjik bir süreç önemlidir ve zaten sabrın sonu selamettir.
-HERKESE BİLİNÇLİ SPORLAR !