6/12/2016

KADINLARIN KAS GELİŞTİRMEDE AVANTAJLARI

Kadınların dezavantajları olmasına rağmen elbette avantajları vardır. 
Örneğin onlar erkeklerden daha hızlı toparlanırlar. Kaslarını daha çabuk yenilerler. Bunun sebebi ise hormonlardır. Yinede bu sebepten, erkeklere kıyasla daha az antrenman sonrası kas ağrısı çekerler ve bunları daha çabuk atlatırlar. Örneğin kaslarını bilimsel olarak aynı şiddette çalıştıran Ali ve Hülya yı düşünelim. 
Her ikisine laboratuvar ortamında bacak kaslarını aynı şekilde aynı oranda ve şiddette çalıştırmış olsun. Ertesi gün Ali de daha fazla hamlık ağrısı olacak, bunları daha geç atlatacaktır. Hülya içinse bu süreç daha az hamlık ağrısıyla ve daha kısa sürede geçecektir. 


Bir başka avantajları ise kadınların kaslarının ağırlık çalışmalarından sonra oran olarak erkek kadından daha fazla şişkinlik yaratmasıdır. Ne yazıkki kadınlar, bunu gördüklerinde geçici olan bu durumu kalıcı sanarak çok hatalı tepkiler verirler: Antrenmanlarda ki ağırlıkları düşürürler. Bu yapabilecekleri en büyük hatadır. Ve gelişimini durdurur. Kaslarda ki bu şişkinliğin anlamı "Gelişim başladı, burası artık inşaat alanı bu inşaat alanının çevresini geçici olarak kabarık bir çadırla örttük ve çadırın altında kaslarını tamir edip geliştirmeye ve biraz büyütmeye çalışıyoruz, eğer gelişimin devam etmesini istiyorsan çalışmaya devam etmelisin. " yani, gerçek bir büyüme olmayan bu pompalama kadınların kuvvet egzersizleri sonrası daha fazla inflamatuar reaksiyon vermesinden kaynaklanmaktadır ve kalıcı değildir. Bu şişkinlikten sonra sizi zorlayıcı ağırlıklarla çalışmaya devam etmeniz orayı daha şişkin yapmayacaktır, o şişkinlik altında kas lifleriniz yavaş yavaş gelişecektir. Bir erkeğin görmek için didinip durduğu elde ettikten sonra devam ettirebilmek için uğraştığı o şişkinliğin kıymetini bilin ve bunu olumlu bir mesaj olarak görün,çalışmalara devam edin. Korkmayın yukarıda anlattığım sebeplerden dolayı çok kaslı bir yaratığa dönmeniz söz konusu bile değildir.  Bu geçici şişkinlik kaslanma sürecinizin iyiye gittiğini gösteren en güzel işsretlerden biridir. Onu sevin 👍 -HERKESE BİLİNCİ SPORLAR 💪