6/12/2016

YAYGIN SAÇMALIKLAR SERİSİ (5)

YAYGIN SAÇMALIKLAR SERİSİ (5)
"Ağırlık kaldırırsam kaslarım çok büyür,çirkin olurum."
Zaten spor salonlarına giden bunca erkek ve kadın da kaslarını büyütmek için boşuna,aylar yıllar boyu ağırlık kaldırıyor..
Siz kas şişirmenin "ya da büyütmenin çok kolay olduğunu sanıyorsunuz ancak gerçek hiç de öyle değil,hele de kadınlar için. Bu mantığı geliştirmenizdeki sebebi biliyorum ve bu yüzden şu "şişme" konusunda birkaç önemli bilgiyi öğrenmenizde fayda var.
Kadın veya erkek olun,ki erkeklerde daha çok yaşanır,eğer bir süredir hareketsizseniz ve ağırlık antrenmanların abaşlamışsanız vücudunuz gerçekten de şişer! Üstelik,bu şişme sayesinde kilo da alırsınız. İşin aslı,ağırlık antrenmanları bir çeşit yıkım yaratır ve bunu 1 hafta içinde bütün vücudunuzda gerçekleştirdiğinizde vücudunuzu hazırlıksız yakalamış olursunuz. Vücudunuz bu beklenmedik yıkımı tedavi etmek için fazladan çaba gösterecektir,normal antrenman etkisinden de fazla bir çaba,bu hasarı tamir edecektir. Buna bağlı olarak kaslarınız eskisinden daha fazla suyu tutacaktır,bu bir çeşit ödemdir. Kilo vermek isteyenler için iyi,almak isteyenler içinse kötü haber şu; Bu durum geçicidir ve vücudunuz bu ilk şoku atlattığında,artık antrenman yaptığınızı anladığında bunu uygun genlerinizi çalıştırır,enzimlerinizi düzenler ve sizi bu olaya hazırlar. Artık o fazladan tutuğunuz ödem sularına gerek yoktur,vücudunuz yeni gerçekleştireceğiniz yıkımlara çok daha fazırlıklı olarak yanıt verecektir. Muhtelemen en geç 2,hadi bilemediniz 3 hafta içinde o sudan kaynaklı yapay şişkinlik gidecektir. Evet,artık kas geliştirmenin zorlu dünyasına hoş geldiniz' Kaslarınızı gram gram geliştirdiğinizi görünce eski yanlış inanışınıza gülüp geçeceksiniz.
Peki, profesyonel vücut çalışanlar ya da bazı tipler neden mi aşırı kaslı ? Size çoğu söylemese de ben söyleyeyim,çoğu" Steroid1 dediğimiz doping maddeleri kullanır. Bu maddeler kas geliştirmek için kullandığımız biyokimyasal maddeleri,vücudumuzun ürettiğinden kat kat fazladan sağlar. Bu sayede kasları o şekilde anormal olmaktadır,elbette çok fazla beslenerek ağırlık çalışmaları da gerekmektedir.
Tekrar size dönersek,istemeden kas geliştirmeniz mümkün değildir. Kas geliştirmek zorlu bir düzeni sürdürmenizi gerektirir:İyi antrenman,iyi beslenme ve iyi dinlenme ve bunu aylarca yap. Özellikle bir kadınsanız kas büyütme konusunda dezavantajlarınız da olduğundan istemeden kas büyütmeniz komik bir hayalden ibarettir.

-HERKESE BİLİNÇLİ SPORLAR!