6/25/2016

KAS SIKILAŞMASI NEDİR ?

Herşeyden önce şunu bilmelisiniz ki ; Sıkılaşmak diye bir şey yoktur! Hiçbir zaman olmadı da.
Sıkılaşmaktan kastınızın,aynı kütlede kalsa bile bir bölgenin hacminin azalması demek olduğunu biliyorum. İstiyorsunuz ki,kilonuz değişsin ya da değişmesin hiç önemli değil,o alıp başını gitmiş kalçanız,bir kalça gibi görünsün. İstiyorsuunuz ki kollarınızın altı lımbır lımbır sarkmasın. 

Baldırlarınız zarafetini yitirmesin. Yani sarkık bir görüntü kontrolsiz bir şişkinlik olmasın. Bunun aslında anlamı şudur:” Siz fazla yağ istemiyorsunuz.” İnsanlar olarak uzuvlarımızın belirli bir biçimleri vardır,kol ve bacaklarımız da kıvrımlar,büklümler meydana gelmiştir ve bunlara sebep olan esas doku kas dokusudur. Kas dokularının şekli,tendonlar ve fascia dediimiz kas kılıfları sayesinde belirlidir;kaslar büyüse bile öyle başı bir tarafa sonu bir tarafa doğru büyümez.
Kendi yapılarını bozmadan büyürler ve büyüme en çok kasın kalınlaştığı bombeli alanlarında gerçekleşir. Dolayısıla kaslar kendi yapılarının ,vücut yağlarımız ise derimizin altındadır. Yani büklüm veya biçim dinlemeksizin derimizin altındadırlar. Derimizde her yerde olduğundan yağlar her yerdedir. Büyüdüklerinde de derinin altındaki her yeri şişirirler. Dolayısıyla,çoğaldıklarında kıvrımlar,kasların yarattığı doğal büklümler,iniş ve çıkışlar kaybolur.Derimizin altında çoğalan yağ,kasların birbirinin arasındaki boşluklarıda iyice doldurur ve dümdüz şişman kollar,dümdüz şişmiş bacaklar meydana gelir.
Hatta bir noktadan sonra parmaklarınızın bile kıvrımı azalır.
Sıkılaşmanın tek yolu yağ miktarınızı normal seviyelere indirmek ve kaslarınızı da çok küçüldüyse normal sağlıklı bir seviyeye getirmektir. Bunun için de düzenli kardiyo ve ağırlık çalışmaları yapmalısınız. Yoksa yağları çiğköfte gibi sıkıp pamuk şeker gibi ezip ufaltamazsınız. Onları yapıları zaten böyle bir basınçla şekil değiştirmeye müsait değil ve olmayacaktırda.
Sıkılaşmak için işe yaradığını sandığınız diğer saçmalıklarda işe yaramayacaktır.Sıkılaşmak sizin için önemliyse,vücudunuzdaki aşırılıkları atın. -HERKESE BİLİNCİ SPORLAR 💪
#sporbilinci